Home » Merken ›

Phytomer

Phytomer

Voor een vakantie aan zee hoef je niet ver te reizen! Phytomer brengt de zee en zijn stimulerende kracht dichter bij jou (in uw schoonheidssalon, spa en wellnesscentrum). Met producten gebaseerd op 100% natuurlijke werkstoffen uit de zee en exclusieve behandelingstechnieken zorgt Phytomer voor een ideale reiniging, herstel en verzorging van de huid.

L’ Océan

Oligomer®, algen en kustplanten

Het steringrediënt Oligomer®, dat aan de basis ligt van bijna elk Phytomer-product en elke Phytomer-verzorging, werd in 1972 ontdekt door Phytomer en is tot op heden nog steeds beschermd door een geheim fabricageproces. Oligomer® is een concentraat van zeewater waaraan het zout gedeeltelijk onttrokken is. Het omvat alle actieve bestanddelen van het zeewater, in het bijzonder de 104 Oligo-elementen die essentieel zijn voor het evenwicht en de vitaliteit van elk organisme. Oligomer® bezit hermineraliserende eigenschappen die de huid verstevigt en terug energie geeft.

De kracht van het biomimetisme

De zee bevat het grootste kapitaal aan natuurlijke activa en biedt cosmetische mogelijkheden met een enorme variëteit. Phytomer heeft een hightech cosmetologie ontwikkeld die in staat is gebruik te maken van dit kapitaal en er de esthetische weldaden uit te halen.

De Phytomer-wetenschappers bestuderen de verdedigingsmechanismen van algen en kustplanten, die zich aangepast hebben om te overleven in een vijandige omgeving (golven, UV-stralen, vervuiling, …). De wetenschappers onttrekken de actieve bestanddelen die in staat zijn om dit natuurlijke beschermingsproces te reproduceren op het niveau van de huid en verwerken deze vervolgens in geavanceerde cosmeticaformules. Dit noemt Phytomer het mariene biomimetisme: een geavanceerde cosmetica die het beste van de natuur nabootst voor een gezonde en natuurlijke schoonheid.

Wetenschappelijk onderzoek toont bovendien gelijkenissen aan tussen zeewater en het bloedplasma, wat erop wijst dat zeewater een uitstekend transportmiddel van activa is voor de huid. Meer nog, de algen en de huid hebben dezelfde biochemische structuur, wat een goede opname, een uitstekende tolerantie en een verhoogde doeltreffendheid verzekert.

Duurzaamheid

Deze ongelooflijke ingrediënten zijn verkregen op basis van duurzame productietechnieken om het milieu te beschermen. Bovendien beheert Phytomer zelfstandig alle fasen van het productieproces – van grondstof tot eindproduct – om de onberispelijke kwaliteit van de producten te garanderen. Kwaliteit, expertise en zorg voor de natuur garanderen Phytomer al meer dan 40 jaar een wereldwijde exclusiviteit in de mariene cosmetica.

Een verantwoorde productie

Om het immense potentieel van de oceanen te beschermen, engageert Phytomer zich om de mariene biodiversiteit te promoten. Unieke kweekprogramma’s van algen maken het mogelijk om de natuurlijke bronnen te behouden en om met uitsterven bedreigde soorten terug in de natuur te integreren.

Op het vlak van de algenoogst, engageert Phytomer zich om een streng charter te volgen om de natuurlijke bronnen uit de zee te behouden en te valoriseren: een strenge selectie van de oogstplaats en van gekwalificeerde bedrijven, drastische naleving van de oogstperiodes en een grote traceerbaarheid van de inhoud van de oogst.

De verantwoorde productiemethodes, zoals het gebruik van filtrerende tuinen om het afvalwater te zuiveren of de deelname aan ontwikkelingsprogramma’s voor groene energie, beperken de ecologische voetafdruk zo veel mogelijk.

La Science

Unieke wetenschappelijke spitstechnologie
In het Phytomer centrum voor Onderzoek en Ontwikkeling werkt een team van meer dan 20 wetenschappers, deskundigen in huidbiologie en in celcultuur, aan de ontdekking van nieuwe actieve bestanddelen en aan de ontwikkeling van innoverende texturen.

Het wordt in 3 eenheden ingedeeld:
– een onderzoekseenheid die zich fundamenteel bezighoudt met de studie en de teelt van de algen en planten uit de zee
– een onderzoekseenheid die zich wijdt aan het in-vitrotesten op huidcellen, van de doeltreffendheid van de nieuw ontdekte actieve bestanddelen
– een eenheid die met deze geteste bestanddelen nieuwe spitsvondige samenstellingen creëert, die voldoen aan de verwachtingen van de beautyprofessionals en van de consumenten.

La Beauté

Phytomer hecht veel belang aan het ontwikkelen van producten exclusief voor de schoonheidsspecialiste: hun eigenschappen, concentraties en marine activa garanderen esthetische oplossingen van extreem hoog niveau. Op die manier zal het schoonheidsinstituut altijd dé referentie blijven voor schoonheid.

Professionele verzorgingen

De exclusieve verzorgingsprotocollen van Phytomer worden gecreëerd in nauwe samenwerking tussen het opleidingscentrum en het wetenschappelijk team. Bovendien schat Phytomer de hands-onervaringen van schoonheidsspecialistes en therapeuten even hoog in als de wetenschappelijke expertise in de laboratoria. Daarom engageert het merk zich om de behoeften en belangen van professionele schoonheidsspecialistes te respecteren en naar de ervaring van specialisten te luisteren.

Alle protocollen houden maximaal rekening met het welzijn en de sereniteit van de klant. De relaxatiemethode die deel uitmaakt van ieder protocol is een echte steunpilaar van de professionele Phytomer verzorgingen. Deze start met een introductiefase die gelijk is voor alle verzorgingen: de immersiefase, gevolgd door de optionele module: Relaxatie voor de Rug. Deze onderscheidt zich door een wetenschappelijk bewezen relaxerend en ontstressend effect. De bewuste keuze om geen gebruiken te maken van apparaten tijdens de verzorgingen, garandeert een optimale relaxatie.

Doeltreffende, zekere en aangepaste cosmetica

Phytomer biedt een gamma verkoopproducten en een aantrekkelijk verzorgingsmenu voor zowel gezicht als lichaam, dat beantwoordt aan alle esthetische verwachtingen. De nieuwste en geavanceerde mariene activa bieden, in combinatie met zalige texturen, een zichtbare en zintuiglijke schoonheidservaring, zowel in cabine, salon, als thuis.
Deze professionele formule van exclusiviteit en authenticiteit maakt van Phytomer de ideale partner voor elk beauty- en spacentrum dat natuurlijke zeeproducten van onberispelijke kwaliteit en professionele expertise hoog in het vaandel draagt. Haal het beste uit de zee in uw beautysalon. Maak een afspraak met de Neolabo-beautyexperts!

Spreekt dit merk je aan?

Contacteer ons voor een afspraak en ontdek hoe wij het verschil kunnen maken!