Tip van Nelly

Multimasking? Wat is dat nu weer ?

De laatste tijd worden we overrompeld met nieuwe schoonheidstrends. Strobing, contouring, baking en nu multimasking… we weten het allemaal eventjes niet meer! Al deze technieken komen trouwens rechtstreeks overgewaaid uit Azië en Amerika.

Deze nieuwe trend die je overal op het internet en de sociale media terug vindt, bestaat er in om verschillende maskers gelijktijdig op verschillende zones van het gelaat aan te brengen. Multimasking is een samentrekking van multitasking (meerdere taken) en masking (een masker leggen).

Werkt het ? Zeker ! Omdat iedere zone van het gelaat zijn specifieke eigenschappen, zijn eigen noden heeft. Je richten op de specifieke werkingen is dus een excellent idee. Dus een simpele en slimme manier om je huid te verzorgen in minder tijd. Door niet één maar meerdere maskers te kiezen die aangepast zijn aan elke zone, creëer je een “home-made” en “op maat gemaakte” persoonlijke verzorging.

Het principe is heel eenvoudig. Het volstaat om eerst de noden van je huid te herkennen: wijde poriën, glanzend voorhoofd, donkere kringen, wallen, roodheden… Daarna één masker per zone aanbrengen. De T zone van het gelaat vraagt bijvoorbeeld een meer diepgaande zuivering dan de wangen.

Ben je klaar om multimasking te proberen ?